Start before you’re ready.

Het is vast niet de eerste keer dat je deze quote voorbij ziet komen. Maar wát een sterke betekenis zit hierachter.
Starten voordat je er klaar voor bent…
Wow, durf jij dat?

Als beautyondernemer herken je dit vast.

Je werkt altijd alles tot in de puntjes uit en bent bijna nooit tevreden over het eindresultaat. Vaak weerhoudt dat je om te beginnen aan iets nieuws. Zeker als je er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor bent of precies helder hebt waar je naartoe wilt.
Maar juist dat geeft een enorme boost. Hoe gaaf is het als je uiteindelijk kunt zeggen dat het je gelukt is, zonder dat je van tevoren alles tot in de puntjes had uitgedacht!

Ik startte op die manier mijn eigen salon en begon ook zo aan mijn nieuwe rol als businesscoach. Ik wist wat ik wilde, maar had geen flauw idee hoe de weg naar dat eindpunt eruit zou zien. Het begon allemaal met vertrouwen en mezelf de ruimte geven om fouten te durven maken en daarvan te leren. Zo begin ik ook aan het nieuwe avontuur als columnist.

Ik ben ervan overtuigd dat je het meeste leert van ongemakkelijke situaties.

Wanneer je wilt groeien is het de kunst om door de barrières van oncomfortabele gevoelens en weerstand heen knallen! Angst is je slechtste raadgever maar kan ook je grootste drijfveer zijn. Mits je het op de juiste manier gaat zien; als waardevol.

Ik begon als businesscoach omdat ik andere vrouwen wil helpen om deze spannende stappen te zetten en mijn ervaringen met hen te delen. Ik weet als geen ander hoe fijn het is als je mensen om je heen hebt waar je mee kunt sparren. Mensen die je belemmerende gedachtes kunnen relativeren en die je aanmoedigen. Je hoeft het niet alleen te doen!

Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Begin dus met geloven dat je het kunt. Dat fouten maken mag en dat alles wat er op je pad komt waardevolle ervaringen zijn. Het vertrouwen volgt dan vanzelf.

Hoe werkt het bij jou? Voel je dat je het in je hebt om de volgende stap te zetten met je bedrijf? Weet je diep van binnen wel dat je het kunt, maar heb je je uiteindelijke doel nog niet helder?

Doe het gewoon! Zet die eerste stap en spring in het diepe. Je kunt dit. Wij mensen zijn geneigd om in onze veilige zone te blijven zitten. Maar daar zitten geen uitdagingen, knallers van successen en overwinningen. Ik weet zeker dat jij ontzettend trots op jezelf kunt zijn als je er voor gaat.

Vind je het nog een beetje spannend? Zet de voors en tegens op papier. Waarom zou je die stap wél zetten? Wat houd je tegen om het niet te doen. Lees ze daarna na. Zijn jouw belemmeringen terecht, of is het eigenlijk de angst die regeert?

Start gewoon. Voordat je er klaar voor bent. Want als je daarop wacht, begin je er dan echt ooit aan?

Let’s grow together.

Liefs, Renate